Raketni napad na Kijiv: Rusi so zadeli otroško bolnišnico Ohmtadit v Kijivu!

0
142
Otroška bolnica v Kijivu. Reševalci in civilisti odstranjujejo ruševine. (Foto: Telegram)
Ruske okupacijske enote so danes, 8. julija, z raketami napadle Kijev. Pod raketnim ognjem se je znašla tudi kijivska otroška bolnišnica Okhmatdit. Po tem raketnem napadu je samo v Kijivu na več lokacijah mrtvih 27 ljudi, med njimi 4 otroci, ranjenih pa 117 ljudi. 
Vodja urada predsednika Andrij Jermak pa je zapisal, da so “Rusi danes namerno zadeli otroško bolnišnico”.
Porušena in poškodovana je stavba otroške bolnišnice, kjer so malim pacientom izvajali dializo. Poškodovan je onkološki, operacijski in reanimacijski oddelek bolnišnice. Med ubitimi je pediatrinja –  nefrologinja Svitlana Lukjančuk in dobesedno cela družina: mama in njena 9 in 11 let stara otroka.
Rusi so z raketo zadeli otroško bolnišnico v Kyijivu. Rešena mama in otrok. Za zdaj še ni znano, koliko ljudi je pod ruševinami. (Foto: Telegram)
Malo pozneje so informacijo o napadu na “Ohmatdit” potrdili tudi v vojaški upravi mesta Kijiv. Tam so tudi zapisali, da je škoda v več okrožjih prestolnice. V okrožju Solomensky je bila poškodovana poslovna stavba, v okrožju Goloseevsky – ruševine so padle blizu stanovanjske stavbe, v okrožju Dniprovsky ruševine gorijo v stanovanjski stavbi. Tudi v okrožju Darnytskyi je poškodovana zasebna hiša, v okrožju Desnyanskyi pa gori hiša.
Na kraju nesreče delajo vse operativne službe. Informacije se dopolnjujejo, so navedli v vojaški upravi Kijiva.
Del mesta je brez elektrike, ker so rakete poškodovale elektro infrastrukturo. V Kyijivu je ta trenutek spet nevarnost zračnega napada. Na videu ranjeno medicinsko osebje in civilisti odstranjujejo ruševine.
Piše: C. R.