DZ uzakonil pravico istospolnih do posvojitve otrok, zato je Koalicija »Za otroke gre!« začela z zbiranjem podpisov za referendum!

0
384
Zbirajo se podpisi za referendum! (Foto: Polona Avanzo)

Poslanci DZ so danes sprejeli vladni predlog sprememb družinskega zakonika, ki predvideva izenačitev partnerjev v istospolnih in raznospolnih zvezah, vključno z možnostjo posvojitve otrok. Predlog so podprli poslanci Svobode, SD in Levice. Posvojitvam otrok istospolnih partnerjev pa nasprotujejo v SDS in NSi. Koalicija »Za otroke gre!« začenja z zbiranjem podpisov za referendum proti sprejetim spremembam družinskega zakonika!

S spremenjeno definicijo zakonske zveze ter ureditvijo zunajzakonske skupnosti za istospolne partnerje bodo partnerji v istospolnih in raznospolnih zvezah izenačeni v vseh pravnih posledicah, ki jih določa družinski zakonik, vključno z možnostjo posvojitve otrok.

Ustavno sodišče je pred tem v dveh odločbah gladko poteptalo voljo ljudstva, ki je svoje nasprotovanje omenjenim spremembam družinske zakonodaje jasno izrazilo na treh referendumih.

Kot je na velikem družinskem shodu  napovedal 25. septembra Aleš Primc, Koalicija »Za otroke gre!« takoj začenja z zbiranjem podpisov za družinski referendum za zaščito družin in otrok. Vsaj 2500 podpisov bo treba zbrati v samo 7 dneh po sprejemu zakona in jih odnesti v Državni zbor.

C.R.