Evropska noč raziskovalcev – v Ljubljani in drugih mestih

0
119
Panorama Ljubljane (Foto: Anže Malovrh / STA)

V petek, 30. septembra 2022, se bo na ulicah in trgih, v parkih in institucijah v Ljubljani in mnogih drugih krajih po vsej Sloveniji odvijala Noč ves dan.

 

Na ta dan boste lahko v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev srečevali raziskovalke in raziskovalce, ki bodo odprli vrata svojih fakultet in laboratorijev ter centrov znanosti in raziskovanja.

Predstavili bodo svoje delo in prisluhnili vsakomur, ki ga žene radovednost, predvsem pa mladim, ki se za svojo življenjsko in poklicno pot šele odločajo.

Na novinarski konferenci sta bila predstavljena oba slovenska projekta, ki sta s projektno prijavo uspešno kandidirala na razpisu za organizacijo Evropske noči raziskovalcev 2022–2023:

  • Projekt Humanistika, to si ti! s sloganom Človek, žival, ki ga koordinira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in vključuje še deset fakultet in dve akademiji Univerze v Ljubljani, Inštitut za novejšo zgodovino, Pedagoški inštitut ter druge partnerje.
  • Projekt Noč ima svojo moč! z akronimom NOČMOČ, ki ga koordinira Ustanova Hiša eksperimentov in izvaja konzorcij partnerjev Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Tehniški muzej Slovenije, Geološki zavod Slovenije in Botanični vrt Univerze v Ljubljani ter skoraj 60 pridruženih partnerjev in podpornikov projekta.

FF