(FOTO) Udeležba Pohoda za življenje zares številčna: Po Mariboru se je sprehodilo na stotine udeležencev

0
303
Pohod za življenje v Mariboru (Foto: Aleš Primc)

Kjer je življenje, tam je sreča, kjer je življenje, tam je upanje,” je na letošnjem Pohodu za življenje v Mariboru sporočila predsednica iniciative Urša Cankar Soares.

Grajski trg v Mariboru je v soboto 13. maja puhtel od življenja, sreče in upanja, saj ga je napolnila množica družin z otroki. Njihovo poslanstvo je zaščititi najmlajše, saj ima skladno z našo ustavo vsak otrok ne glede na velikost in starost pravico do življenja. Najmlajše med nami je torej potrebno zaščititi ter mamam in očetom v stiski pomagati.

Pohodi za življenje sicer potekajo v 50 državah sveta, prvi te vrste je potekal lani v Ljubljani, ko se ga je udeležilo kar 5 tisoč ljudi. Tokratni se je razširil v Maribor, spremljal ga je novinar in urednik televizije Nova24TV Aleksander Rant.

Dolga pot do odpuščanja
V ospredju letošnjega Pohoda za življenje so bili mladi, ki s tem sporočajo, da tudi se tudi oni zavedajo naraščajoče kulture smrti, ki razjeda našo družbo. Kopica mladih je namreč bila na čelu pohoda in je nosila transparent “Življenje je zakon.” Na Grajskem trgu je spregovorila Danica Centrih s svojo izkušnjo o splavu. Po splavu je namreč imela veliko praznino in nemir. “Pristala sem v psihiatrični bolnici, razjedal me je občutek krivde. Šele po 13 letih sem od boga prejela milost odpuščanja, trajalo pa je še 12 let, da sem odpustila sebi.” O svoji Veroniki je dejala, da bi danes morda hodila na fakulteto, morda bi postala zdravnica in bi reševala življenja, morda pa bi postala že srečna mamica. “Vem pa, da me ima rada, ker mi je odpustila. In vem, da jo bom nekoč spoznala, ko bom prehodila to zemeljsko pot.

Image
Pohod za življenje v Mariboru (Foto: Aleš Primc)

Zdravnica Marta Globočnik Kukovica je dejala: “Če se življenja oprijemamo mi, ki smo starejši, kako šele po njem hrepenijo mlada nerojena bitja.”

Image
Pohod za življenje v Mariboru (Foto: Aleš Primc)

Pohod za življenje je spremljal tudi Aleš Primc s sporočilom, da gre za čudovit pohod in da je Mariborske ulice napolnilo veselje do življenja. “500 čudovitih udeležencev vseh generacij!!

Pohod za življenje v Mariboru (Foto: Aleš Primc)
Image
Pohod za življenje v Mariboru (Foto: Aleš Primc)

Andrej Žitnik (Nova24tv.si)