Glas za otroke in družino: Naslednjih 5 dni se zbirajo podpisi za družinski referendum za zaščito otrok in družin!

0
544

Začelo se je zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin! Podpisov sedaj v prvem koraku, ki traja 5 dni, ni potrebno overiti na upravnih enotah, sporoča Aleš Primc iz Koalicije “Za otroke gre!”

 

Pomembno je, da čimprej natisnete obrazce in jih ponudite v podpis čim več ljudem v družini, sosedom, prijateljem, po skupinah, na manjših in večjih dogodkih itn. Ko boste imeli podpise zbrane, jih čim prej pošljete na naslov: Gibanje za otroke in družine, Malejeva 3, 1000 Ljubljana. Podrobna navodila in obrazec za podpisovanje je na voljo na povezavi: Zaščitimo otroke! Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum 2022 | 24KUL.si

7 razlogov za oddajo podpisa za družinski referendum za zaščito otrok in družin!

  • Prepričan/a sem, da otrok potrebuje skrbna in ljubeča mamo in očeta.
  • Dve ženski ne moreta nadomestiti očeta in dva moška ne mame.
  • Spoštujem naravo.
  • Ne strinjam se s posvojitvami otrok v LGBTQIA+ razmerja.
  • Sem proti, da otroke v šoli učijo, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost.
  • Otroci naj živijo polno, srečno in raznovrstno otroštvo ter mladost. Naj se jih ne sili spreminjati spol in spolno usmerjenost, ker je to za otroke škodljivo. Država mora podpirati mame in očete in ne trditi, da je za otroka vseeno, če ima mamo in očeta.

Ali bo ustavno sodišče prepovedalo referendum?

Tega ne vemo, odgovarjajo na spletni strani kul.si. “Vemo pa, da je ustava danes enaka, kot je bila leta 2015. Vemo, da je vsebina zakona enaka kot je bila leta 2015. Vemo, da je ustavno sodišče leta 2015 izdalo odločbo št. U-II-1/15 z dne 28.9.2015, s katero je dovolilo družinski referendum za zaščito pravice otroka do mame in očeta.”

Odločitev Ustavnega sodišča v zadevi U-II-1/15 z dne 28. 9. 2015 – Ustavno sodišče Republike Slovenije (us-rs.si)

“Vemo tudi, da pravne posledice spornega družinskega zakonika, ki so ga sprejeli poslanke in poslanci Golobove koalicije presegajo vsebino spornih odločb, ki jih je sprejelo 6 ustavnih sodnic in sodnikov. Se pravi, ustavnih argumentov, da ustavno sodišče dovoli referendum, je več kot dovolj. Naša naloga sedaj ni, da špekuliramo, kaj bo storila večina na ustavnem sodišču, ampak da v 7 dneh, ki so nam na voljo, z močno aktivnostjo in čim več zbranimi podpisi, pokažemo našo neomajno prepričanje, da otrok potrebuje mamo in očeta ter naše nasprotovanje uvedbi sporne LGBTQIA+ spolne vzgoje, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti, v vrtce in šole. Sedaj je čas za to. Zato izkoristimo teh sedem dni, da bomo lahko ponosni, da smo se, ko je bil čas, borili za zaščito otrok ter spoštovanje materinstva in očetovstva! Vsem, ki boste sprejeli to častno poslanstvo, vnaprej čestitam,” je v sporočilo napisal Aleš Primc.

Vsa navodila za zbiranje podpisov so na povezavi: Zaščitimo otroke! Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum 2022 | 24KUL.si

J.S.