Golobova vlada hoče prepovedati družinski referendum!

0
635
(Foto: STA)

Državni zbor bo v petek, 28.10.2022, odločal o družinskem referendumu za zaščito otrok in družin. Golobova vlada je v Državni zbor vložila predlog sklepa, s katerim hoče prepovedati družinski referendum za zaščito otrok in družin.

 

“Če bo večina v državnem zboru podprla sklep, ki prepoveduje družinski referendum za zaščito otrok in družin, bomo v roku 15 dni na Ustavno sodišče vložili predlog za razveljavitev tega sklepa Državnega zbora kot protiustavnega,” so sporočili iz Koalicije “Za otroke gre!” in spomnili še, da je Ustavno sodišče leta 2015 izdalo odločbo, da je referendum o enaki vsebini zakona in ob enaki referendumski ureditvi dovoljen.

Spremembe družinskega zakonika bistveno širijo vsebino odločb Ustavnega sodišča, tako da ne gre za zakon, ki zgolj uveljavlja odločbi Ustavnega sodišča. Ustavno sodišče namreč ni naložilo, da se uzakonijo posvojitve v vsa LGBTQIA+ razmerja, ni naložilo uvajanja LGBTQIA+ spolne vzgoje v vrtce in šole ter ni naložilo, da morajo vsa LGBTQIA+ razmerja imeti pravico svobodno odločati o rojstvu otrok. O vseh teh stvareh v odločbah Ustavnega sodišča ni niti besede, vendar za vse to spremembe Družinskega zakonika dajejo podlago. “Kot rečeno, ustavna pritožba se že pripravlja!” so sporočili iz Koalicije “Za otroke gre!” 

P.T.