Jasmina Ferček, Tjaša Bavcon: Moč tekstila

0
472
Naslovnica knjige (Foto: vseknjige.si)

Vstopite v svet blagodejnega ustvarjanja s tekstilom, ki je medij izražanja, povezovanja, samoraziskovanja, refleksije in pripadanja. Ustvarjajte sami ali v družbi in doživite pozitivne koristi tekstila kot mogočnega terapevtskega orodja, s katerim si lahko sami pomagate.

 

Barviti priročnik Moč tekstila vabi, da odkrijemo potencial svojih rok in prepoznamo krepčilne učinke ustvarjanja s tekstilnimi materiali. Avtorica besedil Jasmina Ferček in oblikovalka Tjaša Bavcon sta združili moči s soavtorji in nastala je izvirna domača knjiga, ki nas s praktičnimi napotki vodi v ustvarjanje s tekstilom na bolj čuječ, samoraziskujoč in izpolnjujoč način.

Združuje avtoričine osebne izkušnje pri delu s skupinami vključenih žensk, ki so delile svoje življenjske zgodbe o lastnih doživetjih, vplivih in pomenih tekstilnega ustvarjanja, in navodila za pripravo različnih projektov za samostojno delo ali skupinsko druženje. Podkrepljen je s fotografijami posameznih projektov, ki so nastajali tekom let in za katere je kolektiv Oloop dobil mednarodne nagrade.

Ustvarjalne aktivnosti s tekstilom dokazano puščajo pozitiven vpliv na dobro počutje, kakovost življenja in zdravje, tako pri individualnih osebah kot skupinah. Njihovi učinki so opazni zlasti v obdobjih večjega stresa in ko pride do nepričakovanih težjih okoliščin, kot so nove zaposlitvene možnosti, drugo življenjsko okolje in omejene socialne mreže ljudi. Ustvarjalne tekstilne dejavnosti spodbujajo interakcije in zagotavljajo osebne, miselne in telesne izzive, krepijo samozavest ter prispevajo k samoaktualizaciji. Tako prispevajo tudi h kakovostnejšemu življenju v obdobju staranja.

Knjigo naročite TUKAJ.