Mestna občina Novo mesto bo za večjo varnost otrok uredila del šolske poti do OŠ Otočec

0
237
(Foto: Občina Novo Mesto)

Mestna občina Novo mesto namerava urediti del šolske poti od naselja Lešnice do Osnovne šole Otočec in s tem izboljšati varnost otrok na poti v šolo. Pogodbo o tem sta v ponedeljek podpisala župan Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje Danijel Špingler. Z delo bodo začeli v prihodnjih dneh, zaključena pa bodo do konca leta.

 

Na delu omenjene šolske poti nameravajo uredili 750 metrov cestne razsvetljave, 160 metrov manjkajočega pločnika na Lešnici, kjer bodo uredili tudi avtobusno postajo, ter dva nova prehoda za pešce. Projekt je vreden 184.000 evrov.

Kot je ob podpisu pogodbe povedal župan Macedoni, občina s tem celovito ureja prometno varno šolsko pot na območju otoške osnovne šole, v okviru prizadevanj za prometno varnost otrok in šolarjev pa je napovedal tudi številne druge podobne projekte.

V naslednjih dneh bodo začeli prenovo državne ceste v Birčni vasi, začenjajo pa tudi izgradnjo varnega avtobusnega obračališča pri podružnični osnovni šoli v Malem Slatniku in s tem tudi izgradnjo večnamenske poti do Petelinjeka. Stekla bo še ureditev ceste in manjkajočega pločnika v Črmošnjicah, in sicer od križišča z državno cesto do manjšega mostu pri Težki vodi. V avgustu v novomeški občini načrtujejo še izvedbo javnega naročila za izbor izvajalca za izgradnjo manjkajočega pločnika ob državni cesti na Ratežu.

J.S., STA