Nagrajenci natečaja ob 100. obletnici Knafelčeve markacije

0
73
(Foto: M.D.)

V torek so na novomeškem rotovžu sprejeli nagrajence fotografskega in likovnega natečaja, ki so ga skupaj s Planinskim društvom Krka Novo mesto razpisali ob 100. obletnici Knafelčeve markacije.

Lani je minilo sto let, odkar je v uporabi Knafelčeva markacija, prepoznavna bela pika, obrobljena z rdečim kolobarjem, ki planincem in pohodnikom kaže pravo pot.

Leta 1922 jo je iznašel takratni načelnik markacijskega odbora Slovenskega planinskega društva Alojz Knafelc, ki je bil rojen v Novem mestu. 100. obletnico Knafelčeve markacije smo v Novem mestu obeležili s postavitvijo spominskega obeležja, ki od lanskega septembra na stičišču Pugljeve ulice in Župančičevega sprehajališča spominja, da je avtor tega znamenitega simbola Novomeščan.

Mestna občina Novo mesto in Planinsko društvo Krka Novo mesto sta ob tej priložnosti razpisala tudi nagradni fotografski in likovni natečaj, ki je potekal od 19. 9. do 15. 11. 2022. Na natečaj je prispelo 35 fotografij in 54 likovnih izdelkov, pri ustvarjanju katerih je sodelovalo več kot 100 posameznikov in otrok iz osnovnih šol Otočec,  Šmihel in Center ter vrtcev Otočec in Ciciban, enota Labod.

Piše: Moja Dolenjska

Več preberite TUKAJ.