Podpise za družinski referendum za zaščito otrok in družin, zbrane po petku, prinesite DANES do 18ih osebno na Tržaško 85 v Ljubljani!

0
382

Tudi danes se še naprej zbira za družinski referendum za zaščito otrok in družin! Podpisov v prvem koraku, ki traja do ponedeljka, ni potrebno overiti na upravnih enotah, sporoča Aleš Primc iz Koalicije “Za otroke gre!”

Podrobna navodila in obrazec za podpisovanje so naslednja:

1. Natisnite obrazec (v nastavitvah tiskalnika izberite možnost LEŽEČE)
2. Obrazec izpolnite s čitljivimi črkami, pri čemer naj se podatki ujemajo s podatki na osebnem dokumentu. Teh podpisov ni potrebno overiti na upravi enoti.
3. Če je le mogoče, na enem listu zberite čim več podpisov.
4. Podpisan obrazec pošljite na naslov: Gibanje za otroke in družine, Malejeva 3, 1000 Ljubljana
5. Pomembno: Rok za oddajo pobude je JUTRI, zato je treba podpise, zbrane po petku, 7.10., DANES!!!, v ponedeljek, 10.10.2022 med 10.00 in 18.00 uro prinesti na naslov Koalicija “Za otroke gre!”, Tržaška 85, 1000 Ljubljana. Predhodno pokličite na tel. št. 041 260 277 (ga. Amedea).

7 razlogov za oddajo podpisa za družinski referendum za zaščito otrok in družin!

  • Prepričan/a sem, da otrok potrebuje skrbna in ljubeča mamo in očeta.
  • Dve ženski ne moreta nadomestiti očeta in dva moška ne mame.
  • Spoštujem naravo.
  • Ne strinjam se s posvojitvami otrok v LGBTQIA+ razmerja.
  • Sem proti, da otroke v šoli učijo, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost.
  • Otroci naj živijo polno, srečno in raznovrstno otroštvo ter mladost. Naj se jih ne sili spreminjati spol in spolno usmerjenost, ker je to za otroke škodljivo. Država mora podpirati mame in očete in ne trditi, da je za otroka vseeno, če ima mamo in očeta.

Ali bo ustavno sodišče prepovedalo referendum?

Tega ne vemo, odgovarjajo na spletni strani kul.si. “Vemo pa, da je ustava danes enaka, kot je bila leta 2015. Vemo, da je vsebina zakona enaka kot je bila leta 2015. Vemo, da je ustavno sodišče leta 2015 izdalo odločbo št. U-II-1/15 z dne 28.9.2015, s katero je dovolilo družinski referendum za zaščito pravice otroka do mame in očeta.”

Odločitev Ustavnega sodišča v zadevi U-II-1/15 z dne 28. 9. 2015 – Ustavno sodišče Republike Slovenije (us-rs.si)

“Vemo tudi, da pravne posledice spornega družinskega zakonika, ki so ga sprejeli poslanke in poslanci Golobove koalicije presegajo vsebino spornih odločb, ki jih je sprejelo 6 ustavnih sodnic in sodnikov. Se pravi, ustavnih argumentov, da ustavno sodišče dovoli referendum, je več kot dovolj. Naša naloga sedaj ni, da špekuliramo, kaj bo storila večina na ustavnem sodišču, ampak da v 7 dneh, ki so nam na voljo, z močno aktivnostjo in čim več zbranimi podpisi, pokažemo našo neomajno prepričanje, da otrok potrebuje mamo in očeta ter naše nasprotovanje uvedbi sporne LGBTQIA+ spolne vzgoje, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti, v vrtce in šole. Sedaj je čas za to. Zato izkoristimo teh sedem dni, da bomo lahko ponosni, da smo se, ko je bil čas, borili za zaščito otrok ter spoštovanje materinstva in očetovstva! Vsem, ki boste sprejeli to častno poslanstvo, vnaprej čestitam,” je v sporočilo napisal Aleš Primc.

Vsa navodila za zbiranje podpisov so na povezavi: Zaščitimo otroke! Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum 2022 | 24KUL.si

J.S.