Poletne počitnice brez telefona za otroke med 10. in 14. letom

0
165
(Foto: Pixabay)

»Počitnice brez telefona« so namenjene otrokom in mladostnikom med 10. in 14. letom. Z doživljajsko metodo pedagogike bodo razvijali žive odnose, aktivirali čutila, gradili zaupanje in pripadnost ter tako nadomestili uporabo mobilnih aparatov s pristno avtentično komunikacijo in sodelovanjem.

 

Pri kreiranju programa in sami izvedbi programa sodeluje strokovna sodelavka in otroška psihologinja Andreja Križan Lipnik, univerzitetna diplomirana psihologinja, svetovalna delavka v vrtcu, mati štirih otrok, avtorica številnih knjig in izvajalka številnih predavanj ter sodelavci iz Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec. V Zavodu Rogatec v okviru Rokodelskega centra Rogatec vsakoletno organiziramo tabor rokodelstva, zato se lahko pohvalimo z dolgoletnimi izkušnjami izvedbe taborov/počitnic.

Največji slovenski muzej ljudskega stavbarstva v Sloveniji že trideset let obiskujejo šolske skupine. Navdušujemo jih z vodenimi ogledi, izvedbo doživljajsko etnografskih delavnic, prikazi rokodelstva, s programom Okusimo dediščino (ki je del učnega programa v delovnem zvezku za slovenščino v OŠ), tehničnimi dnevi in domačo kulinariko. Številna uspešna podjetja in turistične agencije so nam zaupala izvedbo Timbildinga (Krka, Sindikat zdravstva, Podoba, Vrtec Radenci, Educa…). Vse programe, storitve in ostale aktivnosti izvajamo zaposleni Zavoda Rogatec, ki se nenehno izobražujemo ter s pomočjo zunanjih strokovnjakov (Pokrajinskim muzejem Celje, kustosi in pedagogi, OŠ Rogatec, Knjižnico Rogaška Slatina…).

Za več informacij in podroben program, kliknite TUKAJ.