Razpis za ambasadorje inkluzivnega izobraževanja

0
104
(Foto: Daniel Novaković / STA)

V okviru projekta Inkluzivne šole: ustvarjanje razlik za romske otroke (INSCHOOL) iščejo posameznike, ki bi bili pripravljeni deliti svoje osebne izkušnje na področju vključujočega izobraževanja romskih otrok in pomena inkluzije. Rok za prijavo na razpis za ambasadorje inkluzivnega izobraževanja je 30. september.

 

Skupni projekt EU in Sveta Evrope je namenjen podpori oblikovanja in izvajanja nacionalnih politik inkluzivnega izobraževanja in inovativnih praks inkluzivnega izobraževanja v Bolgariji, na Češkem, Madžarskem in Portugalskem, Romuniji in na Slovaškem.

Namen pobude ambasadorji inkluzivnega izobraževanja je ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o prednostih in pomenu inkluzivnega izobraževanja, pa tudi podpori šolam, izobraževalcem za izboljšanje učnih okolij in procesov upravljanja z namenom ustreznega odziva na potrebe vseh otrok ne glede na njihove socialno ekonomske, etnične, jezikovne in druge razlike.

V sklopu projekta iščejo posameznike, ki so pripravljeni deliti svoje osebne ali poklicne zgodbe o koristih, ki so jih doživeli v svojem obdobju izobraževanja, poklicnem in osebnem življenju kot rezultat sodelovanja v vključujočem in podpornem okolju.

Poleg tega iščejo tudi kandidate, ki lahko delijo svoje poklicne zgodbe o delu, ki so ga opravili pri preoblikovanju politik in upravljavskih struktur, ki se odzivajo na izzive in potrebe vseh otrok in mladih.

Projekt je namenjen vsem tistim, ki imajo navdihujočo in pozitivno zgodbo o izobraževanju in so jo pripravljeni deliti s širšim občinstvom, da bi spodbudili boljše razumevanje pomena in koristi inkluzivnega izobraževanja, vključevanja Romov in socialne vključenosti v izobraževanje.

Iščejo raznolike profile, kot so romski in neromski učenci, romski starši, učitelji, ravnatelji šol, mladi diplomanti, akademiki, aktivisti, organizatorji skupnosti, javne osebnosti in drugi.

Vsi zainteresirani za pripravo nominacij ali oddajo lastne kandidature za položaj ambasadorja inkluzivnega izobraževanja se lahko prijavijo do 30. septembra.