Šentjurska občina se je odločila za energetsko sanacijo OŠ Hruševec

0
209
(Foto: Lili Pušnik / STA)

Župan Šentjurja Marko Diaci je z direktorjem polzelskega podjetja Halomojstri Jurijem Ocepkom podpisal pogodbo o energetski sanaciji Osnovne šole (OŠ) Hruševec. Kot je ob tej priložnosti povedal Diaci, bo sanacija stala 1,9 milijona evrov, za njeno izvedbo pa je občina pridobila tudi skoraj 685.000 evrov državnih sredstev.

Po županovih besedah bo sanacija predvidoma končana do pričetka novega šolskega dela.

Osnovni namen naložbe je zmanjšati porabo energije in toplogrednih plinov. Obstoječe stanje objekta, ki je bil zgrajen pred 27 leti, namreč ni ustrezno. Stavba ni energetsko učinkovita in ne ustreza trenutnim standardom, zaradi česar je sanacija nujno potrebna, meni Diaci.

Dejal je, da bo šola po prenovi energetsko manj potratna, hkrati pa bo dobila tudi novo podobo. Energetska sanacija ovoja stavbe bo zajemala izvedbo nove fasade, ki bo toplotno izolirana, zamenjavo stavbnega pohištva, izolacijo strehe na šoli in telovadnici. Prav tako bodo zamenjali tudi strešno kritino.

Nov izgled bo ohranjal obstoječo zasnovo stavbe, na ovoju ne bo bistvenih sprememb, ohranili se bosta umestitev in velikost odprtin. V okviru projekta se bodo izvedle tudi nujne funkcionalne spremembe.

P.T., STA