Šolarji zahodne Slovenije se po zimskih počitnicah v šole

0
386
Gimnazija Jožeta Plečnika - Šubičeva gimnazija Ljubljana (Foto: Nebojša Tejić / STA) Ucilnica, razred.

S počitnic se bo danes v šolske klopi vrnila še druga polovica šolarjev oziroma okoli 150.000 učencev in dijakov iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Končal se je namreč še drugi del zimskih šolskih počitnic, ki so se letos začele nekoliko prej kot po navadi in so potekale izmenično v dveh ločenih terminih, najprej en teden za vzhodno Slovenijo, nato pa še za osrednji in zahodni del države.

Skladno s pravilnikoma o šolskem koledarju za osnovne in srednje šole imajo učenci in dijaki jesenske, novoletne, zimske, prvomajske in poletne počitnice.

Naslednjih počitnic se bodo veselili čez dober mesec in pol, ko se bodo 27. aprila začele prvomajske počitnice. Ker je bil med počitnicami državni praznik, Prešernov dan, bodo imeli šolarji iz osrednjega in zahodnega dela države prost tudi 26. april.

Pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami pa šolarje čaka še veliko dela. Poleg sprotnega ocenjevanja se morajo nekateri pripraviti na nacionalno preverjanje znanja, dijake četrtih letnikov pa čaka matura.

Še prej, 17. in 18. februarja, se bodo po dveh “covidnih” letih lahko tudi v živo udeležili informativnih dnevov za vpis na srednje šole in fakultete.