Učna avtopralnica v Šolskem centru Celje bo dokončana jeseni

0
370
(Foro: Pixabay)

Celjski šolski center je na Ljubljani cesti v Celju začel graditi učno avtopralnico, ki bo končana jeseni. Ocenjena vrednost naložbe, ki jo bo šola financirala sama, znaša 30.000 evrov, je povedal direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar. Med poletjem bodo obnovili tudi dvorišče pred avtoservisnimi delavnicami, kar bo stalo okoli 80.000 evrov.

Sredstva za obnovo dvorišča bo prispevalo resorno ministrstvo, so sporočili iz Šolskega centra Celje, ki deluje na treh lokacijah, pod njegovo okrilje pa sodi pet srednjih in višja šola.

Nova avtopralnica, ki jo bo postavil na javnem razpisu izbrani izvajalec, odgovarja na sodobne izzive varovanja vodnih virov – avtomobil opere z manj kot 30 litri vode, zalogovnik poskrbi za spiranje s t.i. mehko vodo, ki na avtomobilu ne pušča kapljic, deluje na ekološka čistila, ki ne obremenjujejo okolja, in jih samodejno dozira glede na prednastavljeni program.

Na šoli bodo sicer zamenjali tudi okna v telovadnici, prezračevanje in uredili kabinet športne vzgoje.

Dijaki programa frizerski tehnik pa bodo v Kosovelovi ulici jeseni vstopili v novo učilnico za ličenje.

Na Poti na Lavo bodo obnovili učilnice za mehatroniko in robotiko, menjali bodo tudi strope v štirih učilnicah na Gimnaziji Lava in učilnici kemije celjske srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo. Že nekaj let zapored nadaljujejo tudi postopno izdelavo energetsko varčnejše fasade in na ta način Šolski center Celje sledi zelenim usmeritvam prihodnosti.

“Vse omenjene naložbe bo šolski center financiral s sredstvi, pridobljenimi z lastno tržno dejavnostjo. To so torej sredstva od najema prostorov in telovadnic, izrednega izobraževanja odraslih in evropskih ali nacionalnih projektov,” je povedal Denis Kač, ki je v šolskem centru odgovoren za pridobivanje evropskih sredstev.

Jeseni se sicer izteka večina projektov Evropskega socialnega sklada, v katere so vključili skoraj 3000 odraslih udeležencev, a bodo poleti že spisali prijavnice za nove.

J.S., STA