V Oklahomi izdali ukaz za vključitev Svetega pisma v učne programe

0
207
Sveto pismo (Foto: Pixabay)

Najvišji uradnik za izobraževanje v ameriški zvezni državi Oklahoma, šolski nadzornik Ryan Walters, je v četrtek vsem javnim šolam v državi ukazal, da v učne programe od 5. do 12. razreda vključijo sveto pismo. Louisiana je pred tem javnim šolam ukazala izobešanje desetih zapovedi v vseh učilnicah, poročajo ameriški mediji.

“Sveto pismo je nepogrešljiv zgodovinski in kulturni mejnik. Učenci Oklahome brez osnovnega poznavanja svetega pisma ne morejo pravilno razumeti temeljev našega naroda,” je izjavil Walters.

Walters je nekdanji učitelj, ki je med kandidaturo za izvolitev na položaj šolskega nadzornika napovedoval boj proti levičarskim ideologijam ter prepoved knjig z levičarsko vsebino.

Proti ukrepu Louisiane so že bile vložene tožbe, podobno pa se sedaj obeta tudi v Oklahomi, saj gre po prepričanju zagovornikov ločitve cerkve od države za grobo kršitev ustave.

Vendar pa imajo ameriški konservativci zadnja leta podporo konservativne večine vrhovnega sodišča, ki se je doslej v podobnih primerih vedno postavila na stran krščanske vere.

C. R., STA