Za učence in dijake se začenjajo jesenske počitnice

0
296
(Foto: Pixabay)

Šolarji so danes še zadnjič sedli v šolske klopi, nato pa se bodo odpravili na prve počitnice v tem šolskem letu. V času jesenskih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji, večina brezplačnih. Skoraj 195.000 osnovnošolcev in okrog 74.000 srednješolcev se bo v šolo znova vrnilo 7. novembra.

Ljubljanski javni zavodi so med počitnicami pripravili pester počitniški program. Tako so v prestolnici med drugim Mladi zmaji v sklopu jesenske avanture pripravili izlet v Pustolovski park Geoss 3. novembra in urbani tabor – Zmaji v zavetišču: Slovar živalskega jezika. Mlade vabijo tudi v njihove mladinske centre, na obisk uličnih enot in digitalnega mladinskega centra DigiMC.

V ljubljanskem živalskem vrtu pa obiskovalce vsak dan do ponedeljka čakajo čarovniške dogodivščine. Od torka pa vse do nedelje bodo na vrsti popoldanske dogodivščine z živalmi. Od srede do petka med 14. in 16. uro pa dogodivščine v Hotelu za divjinske živali v povezavi s Kinodvorom ob njihovem čudovitem filmu Hrastovo srce.

Številne delavnice v času jesenskih počitnic so pripravila društva v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Tako v Mariboru med drugim pripravljajo ustvarjalne delavnice z volno, izdelovali pa bodo tudi lutke, s katerimi se igrajo ukrajinski otroci. Na izletih se bodo družili s konji, igrali pikado z državnim prvakom in s pravljičarko doživeli čarobnost dreves Mestnega parka.

Služba vlade za digitalno preobrazbo v sodelovanju z akrobatsko skupino Dunking Devils in platformo Yuno – Tvoja osnovna šola pa je v času počitnic pripravila brezplačne delavnice za osnovno- in srednješolce za varnejšo in zabavnejšo uporabo spletnih platform.

J.S., STA