Žalska občina dogradila I. Osnovno šolo Žalec

0
373
(Foto: OŠ Žalec)

Žalska občina je dogradila I. Osnovno šolo (OŠ) Žalec, ki se je že dlje časa soočala s pomanjkanjem prostorov. Šola je tako bogatejša za štiri nove učilnice, v nadstropju so uredili tudi nov hodnik, preuredili so tudi obstoječe sanitarije v nadstropju. Naložba, ki so jo namenu predali pred nekaj dnevi, je bila vredna nekaj manj kot 870.000 evrov.

Kot so sporočili z žalske občine, je občina z rekonstrukcijo šole zagotovila ustrezne prostorske pogoje za osnovnošolske otroke, učinkovitejše izvajanje programov vzgoje in izobraževanja, zagotovila je tudi ustrezne delovne in prostorske pogoje izvajanja kakovostnega devetletnega osnovnošolskega programa zaposlenim v šoli.

Prav tako je žalska občina zagotovila tudi enake možnosti in spodbujanje socialne vključenosti za vse otroke, ki prebivajo v občini in spadajo v šolski okoliš I. OŠ Žalec, vzpostavila je tudi boljše pogoje za ohranitev poseljenosti v občini.

Žalska občina je projekt rekonstrukcije šole prijavila na javni razpis ministrstva za izobraževanje za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021-2024 in oktobra lani prejela sklep ministrstva o sofinanciranju naložbe v višini 342.110 evrov.

J.S., STA