Zamejska založba Mladika tudi letos na 37. Slovenskem e-knjižnem sejmu

0
569
Založba MLADIKA Trst (Foto: arhiv Demokracije)

Založba Mladika se tudi letos udeležuje 37. Slovenskega knjižnega sejma, ki zaradi neugodnih epidemioloških razmer poteka v okrnjeni spletni obliki.

 

Mladika bo v sejemskem tednu priredila predstavitev romana Leona Marca Katedrale, male in velike. Dogodek bi moral potekati v prostorih Cankarjevega doma, a se bo zaradi letošnje posebne situacije odvijal v Peterlinovi dvorani v Trst. Predstavitve, ki bo na sporedu v četrtek, 25. novembra, ob 18. uri se bodo udeležili profesor Jože Kurinčič, teolog Roman Globokar in avtor, diplomat Leon Marc. Moderiral bo urednik Ognjšča Božo Rustja.

V petek, 3. decembra, pa bo na spletni strani sejma na ogled pogovor »Biti ženska in pisatejica – kaj zanima ženske ustvarjalke v letu 2021«. Tri intelektualke – Jasna Blažič, Darinka Kozinc in Vilma Purič – bodo v pogovoru, ki ga bo vodil Marij Čuk, razmišljale o percepciji emancipacijskega procesa ženske. Ali se je ta proces v književnosti v polnem razbohotil ali je še vedno ujet v stereotipe. Pogovor bo viden na spletnem naslovu: (https://www.knjiznisejem.si/index.php/sl/pogovorna-postaja)

Založna Mladika vabi k ogledu in k sejemskemu nakupovanju knjig.