Zaradi del od včeraj oviran promet mimo Osnovne šole Škofije

0
89
Škofije (Foto: Wikipedija)

Zaradi del v okolici novega objekta Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije je od torka začasno močno oviran promet na cesti mimo šole, natančneje od vrtca do križišča s cesto proti Tinjanu. Potekal bo izmenično enosmerno. Dela bodo predvidoma zaključena v začetku februarja, so sporočili s koprske občine.

 

Izmenično enosmerno bo potekal promet na odseku mimo šole proti vrtcu. Prednost bodo imeli vozniki, ki bodo prihajali iz smeri ceste, ki vodi proti Tinjanu. Obvoz ali semafor v času trajanja del nista predvidena, zato na občini voznike pozivajo, da dosledno upoštevajo signalizacijo in omejitev hitrosti, ki je v bližini vrtca 30 kilometrov na uro.

Kot so poudarili, so gradbena dela na novi šoli na Škofijah v sklepni fazi, do njihovega zaključka pa so določene nevšečnosti neizogibne.

Novo šolo so začeli graditi decembra 2021 po rušitvenih delih na starem, montažnem šolskem objektu. Izvajalec, koprsko podjetje Makro 5 gradnje, trenutno ureja zunanjost in končuje notranjost šolskega objekta z vnosom montažne opreme in montažo kuhinjske opreme.

Projekt je ena največjih naložb na področju vzgoje in izobraževanja v Mestni občini Koper v zadnjih letih. Vrednost gradbeno-obrtniških in inštalaterskih del znaša slabih 13 milijonov evrov, pri čemer je občina iz naslova nepovratnih sredstev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobila 2,3 milijona evrov.

Vrednost celotne naložbe, ki obsega rušitev stare šole, zagotovitev nadomestnih šolskih prostorov, projektiranje, nadzor, gradbena in obrtniška dela ter vso opremo šole, je nekaj manj kot 16 milijonov evrov.

Z. P., STA