Na Ptuju premiera otroške predstave Tai in Mala Čarovnica

0
479
(Foto: Mestno gledališče Ptuj)

V ptujskem gledališču bodo v petek gostili drugo premiero v novi gledališki sezoni, ki bo tokrat namenjena najmlajšim. V režiji Dunje Zupanec, ki v predstavi skupaj s Sandijem Žuranom tudi igra, je nastala predstava Tai in Mala Čarovnica. Gre za čudežno zgodbo o prijateljstvu, zaupanju vase ter o strahu in pogumu.

 

Mala Čarovnica nehote v svojo sobo pričara malega Taia. Skozi serijo hudomušnih igrarij, neuspelih poskusov čaranja in veliko smeha skupaj najdeta tisto, kar jima manjka v sebi in kar drugi nosi v sebi. Pomagata si pri domačih nalogah in se z nasveti zoperstavita ustrahovanju v šoli. Med drugim se naučita tudi, da tisto, kar človeka dela drugačnega, ga naredi tudi edinstvenega.

Dunja Zupanec je sicer članica ansambla Lutkovnega gledališča Maribor, že po končanem študiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je vrsto let sodelovala z Mestnim gledališčem Ptuj, kjer je oblikovala številne vloge, na oder pa postavila tudi svoji avtorski deli Strahec in Ferdinand se nauči peti.

Sodeluje tudi z drugimi gledališči, mladi pa bolj poznajo njen glas, saj pogosto sinhronizira risanke na RTV Slovenija in na POP TV. Za Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) opravlja strokovne oglede otroških in mladinskih ter odraslih predstav in vodi delavnice za mentorje gledališki krožkov in skupin.

J.S., STA