(VIDEO) Rusija: Najmanj devet mrtvih v streljanju na 88. šoli v Iževsku

0
580
(Foto vir: Twitter)

Na šoli v mestu Iževsk v osrednji Rusiji je danes prišlo do streljanja, v katerem je bilo ubitih najmanj devet ljudi, vključno s petimi otroki, okoli 20 oseb pa je ranjenih, so sporočili z ruskega notranjega ministrstva. Storilec si je po napadu sodil sam, medtem ko njegov motiv za dejanja ostaja nejasen.

“Policija je danes prejela sporočilo o streljanju na šoli številka 88 v mestu Iževsk (…) Trenutno so v teku ukrepi za aretacijo osumljenca,” je prek Telegrama sprva sporočilo ministrstvo in dejalo, da so informacije o številu žrtev “v fazi določanja”.

Z ministrstva so nato sporočili, da je bilo v streljanju ubitih najmanj šest ljudi, okoli 20 pa naj bi jih bilo ranjenih. Nazadnje je število žrtev naraslo na devet. Med mrtvimi je po zadnjih podatkih preiskovalcev pet otrok, dva varnostnika na šoli in dva učitelja.

Policija je našla truplo napadalca, ki naj bi storil samomor:

Strelec se je pokončal s strelom v glavo (Vir: Telegram)

Napadalec naj bi bil oborožen z dvema pištolama. Po navedbah preiskovalcev naj bi nosil “črno majico z nacističnimi simboli in balaklavo”, pri sebi pa ni imel osebnih dokumentov.

“Njegova identiteta se trenutno ugotavlja,” so sporočili preiskovalci. Učence in učitelje so medtem evakuirali.

Šolo številka 88 v Iževsku sicer obiskuje skoraj 1000 učencev, na njej poučuje približno 80 učiteljev. Nahaja se v središču mesta, v katerem živi okoli 650.000 ljudi.

J.S., STA