Nova enota Vrtca Kurirček Logatec v Hotedršici za 80 otrok

0
104
V Hotedršici so odprli novo sodobno enoto Vrtca Kurirček Logatec, v katerem je svoje prostore našlo 80 otrok. (Foto: Občina Logatec)

V Hotedršici so konec tedna odprli novo sodobno enoto Vrtca Kurirček Logatec, v katerem je svoje prostore našlo 80 otrok. Poleg vrtca so zgradili tudi novo parkirišče ob Gasilnem domu. Po navedbah logaške občine je vrednost investicije 3,4 milijona evrov.

 

Nova enota Vrtca Kurirček ob podružnični osnovni šoli Hotedršica ima štiri igralnice z lastno kuhinjo za potrebe vrtca in šole. Na južnem in vzhodnem delu novega vrtca so uredili novo otroško igrišče, je navedeno na spletnih straneh občine.

Nov vrtec je občina sicer začela graditi lani, končala pa letos avgusta, ko je tudi pridobila uporabno dovoljenje logaške upravne enote. Končna vrednost investicije (gradbena, obrtniška dela, projektna in investicijska dokumentacija, komunalni prispevki, oprema, zunanja ureditev, inženiring) je 3,4 milijona evrov z DDV. Investicijo sta sofinancirala ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v višini 879.714 evrov ter Eko sklad v višini 243.306 evrov.

Občina je tako na področju zdravstva, vzgoje, izobraževanja in športa v zadnjih štirih letih zgradila in uredila šest objektov, pri sedmem pa se gradbena dela začenjajo.

Med drugim so v lanskem letu zaključili nadgradnjo OŠ Tabor Logatec, ki je prav tako omogočila boljše izvajanje pouka tako učiteljem kot učencem. Projekt v vrednosti skoraj tri milijone evrov je sofinanciral tudi EKO Sklad.

V prihodnjih dneh pričakujejo uporabno dovoljenje za novo zgrajen Športni center Sekirica, ki ga je sofinancirala Fundacija za šport v višini 73.936 evrov, občina pa je zanj odštela 1,3 milijona evrov.

Začeli so tudi obnovo športnega igrišča Kovk v Rovtah, za katerega bo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport prispevalo 100.000 evrov, so še dodali na občini.