Julija Donaldson: Zgodbe iz želodjega gozda

0
482
(Foto: printscreen)

Leta 2012 so v Sloveniji prvič izšle Zgodbe iz želodjega gozda legendarne angleške otroške pisateljice  Julije Donaldson in ilustratorja Axela Schefflerja s tremi simpatičnimi zgodbicami v verzih. Tokrat je v knjigi, ki je izšla v prevodu Milane Dekleve, ena zgodba več.

 

 

Pojdimo globoko v gozd, kamor vabi knjiga. Tam si zajčica išče prostor za dremež, medved se pripravlja na praznovanje rojstnega dne, pujsek in kokoška se gresta skrivalnice, lisica je izgubila nogavice. Slikanica z zavihki vabi in spodbuja otroke, predvsem malčke k sodelovanju in neskončnemu uživanju. Pokažimo jim zavihke, naj pokukajo podnje in se igrajo!

Julia Donaldson in Axel Scheffler ustvarjata slikanice že od leta 1993, ko je izšla Hiška, majhna kot miška. Od takrat sta ustvarila vrsto imenitnih slikanic, kot so Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli?, Polž na potepu na kitovem repu, Mamica, kje si?, Zog, … Otroci jih preprosto obožujejo. Risanke, narejene po njunih knjigah, sodijo med najboljše otroške risanke na svetu, saj se v njih vse dogaja tako kot se mora za mlade gledalce.