Natečaj za književno nagrado modra ptica za mladinski roman

0
738
(Foto: Pixabay)

Skupina Mladinska knjiga že osmič razpisuje natečaj za književno nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo, in sicer za zvrst »mladinski roman«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine.

 

Avtorje in avtorice vabimo, naj na natečaj prijavijo svoja še neobjavljena dela, ki niso krajša od 7 in daljša od 15 avtorskih pol in so v izvirniku napisana v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljajo, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.

Avtorji svoja dela pošljejo po elektronki pošti na naslov [email protected] Besedila naj bodo pripravljena v pisavi Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. Avtorji naj založbi posredujejo še naslov stalnega bivališča in številko mobilnega telefona. Skrajni rok za oddajo besedila je 1. julij 2023.

Strokovna komisija v sestavi Alenka Veler (predsednica), Aljoša Harlamov (namestnik predsednice), Irena Matko Lukan, Alenka Kepic Mohar, Alenka Kristan in Tatjana Stojić (člani) bo prebrala vsa prispela dela in najboljšemu podelila nagrado v višini 10.000 evrov bruto. Nagrada vključuje avtorski honorar do naklade 5.000 izvodov.

Nominirance in zmagovalni roman bomo razglasili januarja 2024, nagrada pa bo podeljena ob izidu knjige v prvi polovici leta 2024. V knjižni obliki bodo izšla tudi vsa nominirana dela.

Pravilnik o podelitvi nagrade in širša obrazložitev o nagradi oziroma natečaju sta objavljena na spletni strani.