V Celju bo danes zvečer potekal 33. dobrodelni koncert Klic dobrote

0
184
Celje, dvorana Golovec. Dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski v okviru Tedna Karitas. (Foto: Bor Slana / STA)

Slovenska karitas v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija drevi ob 20. uri v celjski dvorani Golovec organizira 33. dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski Klic dobrote. Koncert bodo neposredno prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija in Radio Ognjišče, so sporočili iz Slovenske karitas.

 

Letošnja vodilna misel dobrodelnega koncerta Klic dobrote je Upanje za vse. Slovenska karitas pripravlja dobrodelni koncert, na katerem želi na odru v Celju skupaj s številnimi glasbeniki, prostovoljci Karitas in s pomočjo gledalcev in poslušalcev zbrati sredstva za družine v stiski.

Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagajo več kot 22.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Večina posameznikov, ki se obrne na Karitas, se znajde v izjemno težkih okoliščinah, pogosto zaradi pomanjkanja materialnih sredstev, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni stiski.

Paket pomoči, ki ga ponuja Karitas, ne predstavlja zgolj materialne podpore, ampak je hkrati vstopnica v odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja. Slovenska karitas tako letos ponovno vabi ljudje, da pokažejo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter prispevajo svoj prispevek.

Posebno pozornost želi nameniti otrokom in mladim iz revnih družin, ki jih prizadenejo različni dejavniki, kot so negotova zaposlitev, prenizki dohodki, nesreče, zadolženost ali bolezen staršev, kar vse bolj povečuje njihove težave.

Pomanjkanje osnovnih življenjskih potrebščin lahko dolgoročno vpliva na otrokovo življenje. Družine potrebujejo temeljno pomoč pri zagotavljanju hrane, plačilu računov, ogrevanju prostorov in osnovnih higienskih potrebščin.

Naraščajoče cene osnovnih življenjskih potrebščin le še dodatno povečujejo njihovo stisko. Letos bo Slovenska karitas pomoč namenila tudi družinam prizadetim v poplavah, predvsem najtežjim stiskam glede na škodo in socialne razmere.

S pesmijo bodo zbrane na koncertu nagovarjali skupina Diamanti, Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andres Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Z besedo pa bosta nagovarjala voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek. Med dobrodelnim koncertom bodo večkrat pogledali v Studio 1 v Ljubljano, ker bo voditelj Rok Škrlep v družbi predstavnikov Cirkusa Fuskabo med mladimi prostovoljci Karitas in Slovenskimi skavti.

Tokratno javljanje bo iz Primorske, kjer se bo fantom iz terapevtske skupnosti Vrtnica drevi pridružila voditeljica Ališa Kasjak Gutman. Z njimi bo spregovorila o življenju v skupnosti in njihovi poti brez odvisnosti.

C. R., STA