V torek bo potekal pogovor MIZŠ s sindikati

0
576
(Foto: Freepik)

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je reprezentativnim sindikatom v vzgoji in izobraževanju poslalo vabilo za pogovor glede odprtih vprašanj v dejavnosti vzgoje in izobraževanja. Pogovor je predviden za torek, so sporočili z ministrstva.

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je pred včerajšnjo splošno stavko v vzgoji in izobraževanju napovedala, da so se s sindikati javnega sektorja pripravljeni pogovarjati o sistemskih rešitvah in reformi plačnega sistema. Vlada se je zavezala, da pred volitvami ne bo neodgovorno sprejemala dodanih sistemskih obremenitev javnih financ.

Ob torkovem vladnem obisku severnega dela osrednjeslovenske regije je ministrica dejala, da v teh časih stavka ni prava pot in pravi odgovor. Zato pa ostajajo odprta vrata za delovni mizo in pa za pogovore, tudi sindikati bodo še v tem tednu dobili povabilo za tiste vsebine, ki neposredno ne zadevajo sistemskih vsebin plačnega sistema, ki so v pristojnosti Ekonomsko-socialnega sveta, je napovedala ministrica Simona Kustec.

P.T., STA