Agnes Auschitzka: Umrl je nekdo, ki si ga imel rad

0
725
(Foto: Printscreen)

O smrti ne razmišljamo vsak dan. Posebej ne v hitrici časov, ki jih živimo. Pa vendar še ni bilo družine, ki je ne bi obiskala. Z njo se soočajo tudi otroci, ko jim umre kateri od starih staršev. Z njo se soočamo odrasli, kadar umrejo starši ali pa se zgodi nesreča in umre mož, žena ali otrok. Vsaka smrt se zdi oddaljena, a ko in če pride smrt koga, ki smo ga imeli zares radi in smo bili z njim močno povezani, je tako zelo boleča. Tako zelo, da se žalujočemu zdi, da mu manjka del duše, del srca in čuti prav fizično bolečino.

 

Dandanes, v času pandemije, pa se je že večkrat zgodilo, da so odšli v večnost ljudje, ki bi lahko še dolgo živeli. Takšne smrti so za svojce, posebej če so otroci, še bolj boleče, še bolj nerazumljive. Čas celi rane, pravijo stari ljudje, vendar jih celi tudi molitev ter zatekanje v okrilje Božje tolažbe, ter pogovor z razumevajočim človekom – torej prave besede ob pravem času. Rane celi tudi samo razumevajoča prisotnost in tiho brisanje solz, razgovor o vseh lepih spominih, ki ostajajo kot žive slike in ki ne bodo nikoli odšli. Knjižica Umrl je nekdo, ki si ga imel rad avtorice Agnes Auschitzke, ki je izšla letos pri založbi Družina, je knjižica za pomoč ob pogovoru o smrti otrokom in odraslim.

Ta knjižica želi žalujočega spremljati skozi to težko obdobje, pomagala mu bo najti moč in pogum, da ga bo prestal ter ponovno našel mir v zaupanju v Boga. Knjiga je namenjena tudi spremljanju otroka, da bo lahko izrazil vprašanja o smrti, ter odraslega, da bo izbral primerne besede in način, ko se bo z otrokom pogovarjal o tem življenjskem vprašanju, o koncu življenja in o začetku novega življenja, ki se po naši krščanski veri začne po smrti za vsakega izmed nas in je za kristjane zagotovilo, da se bomo nekoč v prihodnosti zagotovo spet srečali z našimi dragimi v večnem veselju in radosti.

Knjigo lahko naročite na POVEZAVI.

Piše: L.K.