Angleška vlada je v novih pravilih določila minimalne ure šolskega pouka

0
418
(Foto: Flickr)

Vse šole v Angliji bodo morale poučevati vsaj 32,5 ure na teden, v skladu z vladnimi načrti, ki naj bi bili objavljeni ta teden.

 

 

O trajanju pouka trenutno določa ravnatelj vsake šole. Pravilo, ki bo prišlo v veljavo septembra, bo prizadelo 14% šol, ki imajo sedaj manj kot 32 ur pouka na teden.

Angleški sekretar za izobraževanje Nadhim Zahawi je dejal, da želi »šole z odličnimi učitelji za vsakega otroka.« Vlada je izjavila, da bo sprememba vsem študentom zagotovila kvalitetno izobraževanje.

Nadhim Zahawi pripravlja tudi dolgoročne načrte za šole v Angliji. Ti načrti vključujejo cilj, da bo do leta 2030 vsaj 90% učencev po dokončani osnovni šoli doseglo pričakovano raven matematike in angleščine. Po zadnjih razpoložljivih podatkih je tik pred pandemijo le 65% učencev v zadnjem letu osnovne šole doseglo pričakovano raven.

Sindikati, ki združujejo zaposlene v vzgoji, so izjavili, da nova pravila ne bodo bistveno spremenila ali izboljšala izobraževanja. »Preprosto dodajanje pet ali deset minut pouka na dan verjetno ne bo prineslo velikih koristi,« je dejal Paul Whiteman iz sindikata ravnateljev.

Na vprašanje, ali vlada lahko zagotovi, da se šole ne bodo nikoli več zaprle, kot v času pandemije, je Zahawi odgovoril, da bo »naredil vse, da se šole ne bodo več zaprle. Pandemija nas je izučila. Mislim, da je zaprtje šol bila velika napaka – in moramo se učiti iz napak.«

Vir: BBC, Združeno kraljestvo