Pri podružnični Osnovi šoli Zibika zgradili novo telovadnico

0
710
OŠ Zibika je dobila novo telovadnico (Foto: FB OŠ Šmarje pri Jelšah)

Pri podružnični Osnovni šoli (OŠ) Zibika v šmarski občini je zgrajena telovadnica, v kateri že lahko telovadi 35 šolarjev in 19 vrtčevskih otrok. Pomembna pridobitev je namenjena še rekreaciji občanov, izvajanju aktivnosti društev, v njej bodo lahko potekale različne prireditve. Gradnja telovadnice je stala dobrih 710.000 evrov.

V novi telovadnici je mogoče igrati košarko, nogomet, odbojko, med dvema ognjema in badminton. Poleg telovadnice so urejeni spremljajoči tehnični in pomožni prostori, v etaži prizidka je urejena dodatna učilnica, obstoječa jedilnica šole pa je povečana. Objekt je dostopen skozi dva vhoda. Vhod na južni strani omogoča osebni dostop za dostavo, obiskovalce in zunanje uporabnike, za gibalno ovirane osebe in služi kot intervencijski dostop, medtem ko vhod s severne strani v pritličje omogoča vstop zaposlenim in preko stopnišča do telovadnice učencem in otrokom vrtca, je zapisano na spletnih straneh občine Šmarje pri Jelšah.

Novi prizidek je skoraj nič energijski objekt. Med drugim so vgrajeni energetsko učinkovito stavbno pohištvo, sistem prezračevanja z rekuperacijo, objekt se ogreva s toplotno črpalko preko sistema talnega ogrevanja. Objekt je povezan na novo biološko čistilno napravo.

Ob novi telovadnici je urejena nova asfaltirana pot, na obstoječi parkirni ploščadi je dodatno urejenih sedem novih parkirnih mest, uvoz in izvoz na parkirišče sta razširjena. Na južni strani prizidka pa je urejeno otroško igrišče.

Za izvedbo naložbe je šmarska občina 134.300 evrov pridobili od eko sklada in 55.000 evrov od Fundacije za šport.

Piše: P.T., STA