Celjska občina nekdanjo stavbo ekonomske šole prodala fakulteti za logistiko

0
215
Celje (Foto: Wikipedija)

Celjski mestni svet je na zadnji seji soglašal s prodajo stavbe nekdanje Ekonomske šole Celje na Vodnikovi ulici Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru. S tem je storjen konkreten korak k temu, da bo ta več let prazen objekt končno dobil novo vsebino, ki bo prispevala k revitalizaciji tega dela mestnega jedra, so zapisali na celjski občini.

 

Z Univerzo v Mariboru in Fakulteto za logistiko so bila konec septembra izvedena pogajanja o kupnini in drugih pogojih prodaje. Za Univerzo v Mariboru kupnina v višini 1,74 milijona evrov ocenjene vrednosti za omenjeno nepremičnino ni bila sprejemljiva, njihova zadnja ponudba za nakup pa je znašala 1,59 milijona evrov.

Univerza v Mariboru namerava objekt nekdanje ekonomske šole celovito obnoviti. Po idejni zasnovi se dejavnost v objektu ne bo spremenila, glavni vhodi pa so zasnovani z Vodnikove ulice.

Novejši del objekta bo namenjen za študente, starejši del pa za strokovne službe fakultete, dekanat in knjižnico. Oba dela objekta bi ostala povezana. V objektu so predvidene predavalnice, interkomunikativni prostori in laboratoriji.

Na fasadi stavbe predvidevajo minimalne posege. Dodatno nameravajo izkoristiti podstrešje in klet.

Celjska občina je nekdanjo ekonomsko šolo pridobila z menjalno pogodbo, ki je bila sklenjena novembra leta 2020 z Republiko Slovenijo v vrednosti okoli 1,5 milijona evrov.

C. R., STA