Center IRIS ima nove učne pripomočke za slepe in slabovidne otroke ter otroke z avtizmom

0
264
(Foto: Pixabay)

Center IRIS je danes od podjetja Lidl Slovenija prejel donacijo v višini 20.000 evrov. S pomočjo letošnje donacije bodo na Centru IRIS, ki skrbi za slepe in slabovidne otroke ter otroke z avtističnimi motnjami, zagotovili boljše pogoje za delo in razvoj, so sporočili iz centra.

 

V okviru donacije otrokom in mladostnikom, ki potrebujejo pomoč in podporo pri zdravljenju ali razvoju, vsako leto nameni del sredstev od prodaje izdelkov iz svoje premium blagovne znamke Deluxe, ki je na voljo v predprazničnem času,

Tokrat so z naborom različnih učnih pripomočkov opremili Center IRIS. Reliefni globus, zveneče žoge, govoreči potezni meter, obtežena blazina, gravirni stroj in drugi rekviziti bodo prispevali k bolj prilagojenim učnim postopkom, obenem pa otrokom odprli nova vrata v svet raziskovanja in razumevanja, so zapisali v sporočilu za javnost.

V Centru IRIS, kjer se trenutno šola 30 slepih in slabovidnih otrok ter 47 otrok z avtističnimi motnjami, poleg tega pa pomoč zagotavljajo še 350 slepim in slabovidnim otrokom po vsej Sloveniji, so se donacije zelo razveselili in jo sprejeli z odprtimi rokami.

“Naša vizija je, da otroci šolanje zaključijo z občutkom lastnega zadovoljstva in z odprtimi možnostmi razvoja svoje osebnosti. Verjamemo, da bomo z novo pridobljenimi učnimi pripomočki korak bližje k uresničitvi naše vizije. Z njimi bomo lažje zagotovili bolj vključujočo, dostopno in spodbudno izobraževalno izkušnjo ter razvijali bistvene spretnosti, ki bodo učence pripravile na uspešnejšo prihodnost,” so besede ravnateljice Centra IRIS Romane Kolar ob prejemu donacije povzeli v sporočilu za javnost.

V Lidlu se zavedajo odgovornosti do okolja in v sklopu trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pomagajo odgovarjati na družbene izzive. “Prepričana sem, da bodo lahko otroci z novimi učnimi pripomočki premagovali izzive, se drugače učili in dosegali še večje uspehe,” je ob donaciji povedala Lilijana Remich iz podjetja.

Na današnji slovesnosti ob predaji donacije sta svoje spomine na šolanje v centru obujala tudi parašportnika Robi Kogovšek in Matej Ledinek, otroci pa so se preizkusili v parašportih, kot so golbal, showdown in kegljanje.

C. R., STA