Davorka Štefanec: Strašilka

0
622
(Foto: MK)

Roman Strašilka Davorke Štefanec je fantazijska zgodba o na videz krhki Albi, ki je na dobri poti, da postane najmlajša vladarica Podsveta.

 

Alba je na svoji zadnji misiji, preden postane najmlajša vladarica Podsveta. Le še lepega, prijaznega in priljubljenega Oliverja mora rešiti, pa bo. Nalogo sicer uspešno opravi, a kaj, ko s tem, ko rešuje Oliverjevo šibko srce, neizogibno izgublja voljo, da bi zapustila Medsvet, Oliverja in njegovo družino. Vname se mlada ljubezen, ki se zdi povsem nemogoča, Alba, razpeta med dva svetova, pa je prisiljena sprejeti težko odločitev. dogajanje je postavljeno v Posočje, na Tolminsko, ob čarobno in skrivnostno reko Sočo.

Napeti fantazijski roman Strašilka je kar nekaj časa živel v glavi Davorke Štefanec, preden je zgodbo končno napisala in jo poslala na natečaj za nagrado modra ptica za še neobjavljene rokopise. Pristal je med finalisti in bil  leta 2020 nominiran za nagrado modra ptica.

»Ne moreš kaj?!« je zaklical za mano. »Ne morem se posloviti od tebe,« sem odgovorila, ampak me ni mogel več slišati. Dvignila sem krilo, preskočila ograjo in tekla, tekla, tančica se mi je zatikala v grmovje in se trgala, tako kot moje srce. Pognala sem se v temno jezero, sile zemlje so me že vlekle k sebi. (Odlomek iz knjige)

J.S.