Društvo Junaki 3. nadstropja dobilo donacijo za prenovo in dograditev prostora

0
255
(Foto: STA)

Podjetje Bosch Slovenija je društvu Junaki 3. nadstropja doniral 15.500 evrov, ki jih bodo namenili za prenovo in dograditev prostora oddelka za zdravljenje otrok z rakom. Z dograditvijo bo oddelek v 3. nadstropju pediatrične klinike v Ljubljani pridobil okoli 80 kvadratnih metrov dodatnega prostora, so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju.

 

Obenem si v društvu želijo preurediti, prenoviti in ustrezneje razporediti tudi obstoječe prostore na oddelku, ki niso namenjeni kliničnemu delu oziroma zdravljenju otrok in sicer bolnišnično šolo in vrtec in sobo za starše. Želijo si namreč, da bi bil oddelek, kjer se zdravijo vsi otroci z rakom v Sloveniji, čim bolj prijeten in domač. Bolnišnica za otroke z rakom, pa tudi njihove starše, postane v času intenzivnega zdravljenja namreč drugi dom.

“Oddelek bo pridobil čisto nov prostor, ki bo namenjen novemu programu na oddelku – gibalni terapiji, ki lahko pripomore k boljšemu izidu zdravljenja oziroma boljšemu počutju med zdravljenjem samim, uredili, posodobili in povečali pa bomo tudi bolnišnično šolo, igralnico, mini knjižnico in sobo za starše,” so pojasnili pri društvo Junaki 3. nadstropja.

C. R., STA