Gozdarski inštitut Slovenije razpisuje nagradni stripovski natečaj za šolarje

0
197
(Foto: Pixabay)

Podnebne spremembe so že vplivale na zdravje in izgled slovenskih gozdov, saj so jih v preteklih letih prizadeli vetrolomi, žledolomi, požari in napadi podlubnikov. Ker se naš planet sooča z novimi razmerami, se bodo morali nanje prilagoditi tudi gozdovi.

V času podnebnih sprememb so gozdovi pomembnejši kot kadarkoli prej, zato moramo poskrbeti, da ostanejo zdravi in odporni. Zdravi gozdovi imajo pestro drevesno sestavo in se dobro pomlajujejo, za kar skrbijo predani gozdarji in lastniki gozda. Le zdravi gozdovi lahko prilagajajo podnebnim spremembam.

Gozdarski inštitut Slovenije v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE razpisuje nagradni stripovski natečaj Gozd in podnebne spremembe. Namenjen bo učenkam in učencem druge in tretje triade osnovnih šol ter dijakinjam in dijakom srednjih šol, sodelovali pa bodo lahko v okviru treh tem.

Tri teme, v okviru katerih lahko sodelujejo udeleženci:

  1. Gozdovi nam veliko sporočajo o preteklih spremembah podnebja in gospodarjenja, saj drevesa v njem rastejo zelo dolgo. Opaziš to tudi ti? Katere spremembe ti gozd sporoča, ko se sprehajaš po njem? Veš, kaj je razlog za te spremembe?
  2. Kako lahko ti pomagaš ohranjati zdrav gozd? Že imaš idejo? Boš izumil ali izumila posebno napravo za njegovo rast ali pa boš u prihodnjem letu posadil ali posadila vsaj 100 dreves? Preseneti nas s svojimi izvirnimi idejami.
  3. Poljubna tema, ki ustreza naslovu natečaja.

Najboljši stripi v posamezni starostni kategoriji bodo nagrajeni, sporočajo z Gozdarskega inštituta Slovenije.

Svoje izdelke do 15. aprila 2024 pošljite ali prinesite na naslov: Gozdarski inštitut Slovenije, Večna pot 2, 1000 LJUBLJANA, s pripisom »ZA STRIPOVSKI NATEČAJ«.

C. R., GIS