Grosuplje: Začeli so z gradnjo prizidka k osnovni šoli Brinje, v načrtu je nova glasbena šola

0
225
Grosuplje (Foto: Wikipedia)

Občina Grosuplje v tem letu nadaljuje urejanje komunalne, cestne in športne infrastrukture. Začenja se gradnja prizidka k OŠ in nadaljujejo dela na novem športnem parku. Največji projekt je izgradnja novega kulturnega centra in glasbene šole, ki je v fazi izdelave projektne dokumentacije.

Kot razvojno naravnana občina veliko vlagajo v cestno, komunalno in športno infrastrukturo. Po uspešni izgradnji prizidka k Osnovni šoli (OŠ) Louisa Adamiča Grosuplje v letu 2020, zdaj že začenjajo gradnjo prizidka k OŠ Brinje, ki jo že dlje časa pesti prostorska stiska. Slovesen začetek gradnje bodo v četrtek obeležili s podpisom pogodbe z izvajalcem in položitvijo temeljnega kamna. V novem prizidku bo več novih učilnic in telovadni prostor, predvideni so tudi drugi manjši posegi po celotni šoli, glede na potrebe šolskega programa.

Trenutno nadaljujejo gradnjo novega športnega parka, ki bo primeren za igranje nogometa, košarke, futsala, badmintona, odbojke. Igrišče je že dobilo asfaltno prevleko, sledi montaža ograje, reflektorjev in opreme. Po navedbah občine pa so stekla tudi že pripravljalna dela za izgradnjo preostalih vsebin, kot so telovadišča s fitnes napravami, balinišča in trim steze.

A v občini med najpomembnejšimi letošnjimi investicijami po večletnem načrtovanju izpostavljajo pripravo projekta gradnje novega kulturnega centra in glasbene šole. “Tamkajšnja glasbena šola deluje v starih in neprimernih prostorih, kar predstavlja veliko prostorsko stisko. Sicer obnovljena dvorana zdajšnjega kulturnega doma je za Grosuplje majhna,” so pojasnili na občini. Kor ocenjujejo, gre za največji občinski projekt, ki bo, ko bo končan, predstavljal tudi novo občinsko središče. Želja je, da bo center, v katerem bo tudi glasbena šola, nared do leta 2026.

Skoraj je zaključena tudi rekonstrukcija ceste z izgradnjo novega pločnika in kolesarske steze proti Spodnji Slivnici, proti koncu gre tudi rekonstrukcija ceste z izgradnjo novega pločnika v Žalni. Z novim pločnikom so povezali tudi šolo na Polici s središčem kraja. Lani so zgradili tudi novo športno igrišče v Veliki Stari vasi in na Veliki Ilovi Gori, na Koščakovem hribu blizu vadbenega otoka pa uredili novo otroško igrišče. Pred kratkim so odprli še nove prostore fizioterapije tamkajšnjega zdravstvenega doma.

C. R., STA