Hofer je za otroke v programu Botrstvo letos namenil 35.000 evrov

0
243
Karitas organizira zbiralno akcijo v Hoferjevih trgovinah (Foto: STA)

Podjetje Hofer je v okviru sklada Skupaj za fer otroštvo za otroke vseh starosti, ki so vključeni v program Botrstvo, letos namenilo 35.000 evrov. Skupaj s svojimi kupci so v podjetju od leta 2014 programu Botrstvo donirali že skoraj milijon evrov, je podjetje zapisalo v sporočilu za javnost.

 

S skladom Skupaj za fer otroštvo, ki so ga ustanovili lani, želijo v podjetju otrokom programa Botrstvo v vseh fazah odraščanja zagotoviti lepše otroštvo in boljšo prihodnost. Finančno podprejo aktivnosti, ki jih za otroke iz različnih koncev Slovenije izvaja Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje. Lani so s pomočjo sklada zbrali 20.000 evrov za pomoč otrokom, so še sporočili.

S temi sredstvi je ZPM Ljubljana Moste-Polje v letu 2022 organizirala štiri družinske izlete, razdelila darilne bone v višini 10.000 evrov za šolske potrebščine, otroci pa so se zabavali tudi v trampolin parku ter si ogledali lutkovne predstave.

Trenutno je v programu 5744 botrov, ki nudijo pomoč 6205 varovancem. “Vsak dan znova nas navdušuje, kako nadarjeni in zagnani so naši otroci in kako raznolike ter edinstvene prostočasne dejavnosti jih veselijo. Naši varovanci bi bili brez finančne podpore prikrajšani za marsikatero aktivnost,” so povedali pri Botrstvu.

Sredstva zbirajo s SMS sporočili s ključno besedo FEROTROSTVO5 na številko 1919. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena izključno za programe fer otroštva. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2, so še zapisali.

C.R., STA