Kranjska šolska telovadnica leto in pol po vdoru stropa obnovljena

0
388
Požar OŠ Kranj (Foto: PGDK)

Mestna občina Kranj je zaključila obnovo telovadnice Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj, ki je bila poškodovana v močnem deževju jeseni 2022, ko se je vdrl strop. Celovita obnova telovadnice je stala 626.000 evrov in je stekla lani, od tega tedna dalje pa se v telovadnici znova izvaja pouk športa.

 

Za celovito obnovo telovadnice je bilo prek javnega razpisa izbrano gradbeno podjetje Adaptacije – vzdrževanje iz Ljubljane, ki je dela pričelo junija lani. Celotna vrednost naložbe od rušitvenih del do izgradnje nove strehe je bila 626.900 evrov. Od tega je bil strošek občine 376.000 evrov, ostalo pa je prispevala država. Letos so morali izvajalci del poskrbeti za izsuševanje tal, dobavo in vgradnjo parketa, montažo opreme ter generalno čiščenje, so sporočili z Mestne občine Kranj.

Kranjski župan Matjaž Rakovec je vesel, da so dela končana in da bodo učenci imeli odslej lepe, nove, dobro opremljene in varne prostore za pouk športa ter druge dejavnosti. Za pomoč se je posebej zahvalil vojašnici Petra Petriča v Kranju, ki je med obnovo telovadnice učencem omogočila uporabo njihovih prostorov.

Vodstvu in zaposlenim v vojašnici je hvaležna tudi ravnateljica Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj Sonja Grilc, saj so učence gostili skoraj dve šolski leti.

Streha šolske telovadnice je puščala že pred vdorom stropa. Avgusta 2022 so ugotovili, da je celotna stropna konstrukcija potrebna menjave. Zato že septembra 2022, preden se je nato v začetku oktobra vdrl strop, telovadnica ni bila v uporabi, pouk športne vzgoje pa je, preden so ga preselili v vojašnico, potekal na zunanjih površinah in na hodniku šolske stavbe.

Grilc je zadovoljna, da so sedaj vendarle dočakali prenovljeno telovadnico. Pouk športa bo tako lahko potekal nemoteno in večkrat na teden. Opozorila pa je na še nerešeno problematiko zvočne izolacije.

C.R., STA