Letošnja Pustna Sobotna iskrica za otroke v Mozambiku

0
487
(Foto: Wikimedia)

Radio Ognjišče v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije danes pripravlja že 20. Pustno Sobotno iskrico, dobrodelno akcijo, ki bo letos namenjena pomoči otrokom v Mozambiku. Podpreti želijo prizadevanja slovenske misijonarke Zvonke Mikec, z zbranimi sredstvi za nekaj časa omiliti lakoto in zgraditi večnamenski prostor.

Sredstva bodo zbirali v radijski akciji med 9. in 15. uro s pomočjo posebnega sobotnega programa, ko bodo poslušalce vabili k telefonskemu darovanju. Pustno rajanje v dvorani pa so letos, zaradi pred tedni nepredvidljive situacije, odpovedali.

Organizatorji si želijo, da bi s tokratno Pustno Soboto iskrico za nekaj časa omilili lakoto in zgradili obednico, večnamenski prostor, namenjen tudi za mnoge dejavnosti, ki se na tem velikem misijonu odvijajo iz dneva v dan.

Po besedah radijskega voditelja in urednika oddaje Sobotna iskrica Jureta Seška bo nad porabo vseh v soboto zbranih sredstev v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije bdela slovenska misijonarka Zvonka Mikec, ki je dolga leta delovala v Mozambiku, pred kratkim pa sprejela odgovorno delo v Angoli.

Še vedno pa ostaja trdno povezana z misijonom v Namaachi, ki je od glavnega mesta Maputo oddaljen osemdeset kilometrov. V kompleksu je šola s tisoč petsto učenci, vrtec, ki ga obiskuje dvesto otrok, ter internat, kjer v času šolanja stanuje sto deklic. Večina je iz revnih, razbitih ali problematičnih družin, ki deklicam ne morejo omogočiti šolanja.

Kot je za Radio Ognjišče povedala sestra Zvonka Mikec, otroci ne potrebujejo plastičnih igrač in elektrike, temveč hrano, streho nad glavo, izobrazbo in podporo. “Veselje naših ljudi prihaja iz življenja, v katerem se odrasli, posebej pa otroci, razveselijo najmanjših reči,” je še dodala.

Z akcijami so doslej pomagali otrokom v Zambiji, na Madagaskarju, v Etiopiji, Ugandi, Burundiju, Kambodži, Amazoniji v Brazilji, Ukrajini in drugod.

P.T., STA