Misijonar Pedro Opeka poslal pismo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu

0
420
Slovenski misijonar Pedro Opeka (Foto: Tamino Petelinšek / STA)

“Vedno sem verjel, da je vsak človek moj brat in sestra. Kako naj te prepričam, brat Putin, da pustiš vojno in ustaviš ubijanje nedolžnih državljanov?”, je v pismu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu zapisal slovenski misijonar Pedro Opeka.

 

Pozval ga je k ustavitvi vojne in pobijanja nedolžnih ljudi. Spomnil je na ruske in ukrajinske vojake, ki imajo svoje družine in morda nikoli ne bodo vedeli, zakaj so umrli.

Pretresljivo pisma Pedra Opeke iz srca je nekakšen klic k miru in bratstvu. Napad na Ukrajino je označil za barbarsko dejanje ter opozoril, da lahko orožje 21. stoletja uniči človeštvo. Prepričan je, da z vojno ne bomo nikoli rešili sporov, pa tudi, da nas onkraj ideologij povezuje skupna človeškost.

Čas je, da opustimo logiko, ki svet ločuje na močne in bogate države ter na ranljive in revne države. Vsi smo državljani naše Zemlje, vsi smo enakovredni, vsi smo bratje in sestre in vsi odgovorni za gradnjo boljšega sveta za vse otroke sveta, ki bodo prišli za nami in nadaljevali življenje na Zemlji.”

Pismo slovenskega misijonarja preberite na POVEZAVI