Na obisk k bolnim otrokom v jeseniški bolnišnici otroci z rakom in policijski psi

0
257
Otrok, božič (Foto: Pixabay)

Splošna bolnišnica Jesenice in Policijska uprava Kranj sta včeraj organizirali že tradicionalno srečanje otrok, ki se zdravijo na pediatričnem oddelku bolnišnice, s policisti in njihovimi policijskimi psi. Tokrat so se jim pridružili tudi otroci z rakom z Inštituta Zlata pentljica.

 

Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Jesenice, je december mesec obdarovanj in deljenja sreče. Tako so bolne otroke na pediatričnem oddelku jeseniške bolnišnice obiskali otroci z rakom, ki jih je huda izkušnja z boleznijo naučila, da je treba srečo deliti. Zato so male bolnike, ki v teh prazničnih dneh bivajo v bolnišnici, obiskali, jim prebrali pravljico in jih obdarili.

Da je bilo veselje še večje, so se jim pridružili policisti Policijske uprave Kranj z vodnikom Janezom Tonejcem iz policijske postaje vodnikov službenih psov Ljubljana s štirinožnimi prijatelji, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Policisti so ob tej priložnosti vsem občanom in trgovcem poslali tudi jasno sporočilo za čim manjšo uporabo in prodajo pirotehnike, saj nepravilna uporaba lahko povzroči nesrečo, požar in onesnaževanje okolja. Poleg tega pirotehnika vznemirja domače živali in divjad.

C. R., STA