Na Sveti Emi pri Podčetrtku bo nastal center šolskih in obšolskih dejavnosti

0
541
Podčetrtek (Foto: Wikipedija)

Občina Podčetrtek je z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podpisala pismo o nameri za ureditev Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v objektu stare šole v naselju Sveta Ema. Objekt, v katerem bo 64 nočitvenih kapacitet, bo stal okoli dva milijona evrov, je za povedal župan Podčetrtka Peter Misja.

 

Misja pričakuje, da bi lahko center svoja vrata odprl leta 2024. Dejal je, da je občina že pripravila idejno zasnovo centra, urediti mora še zemljišča. Šolsko ministrstvo pa bo uredilo sanitarije in tuše v objektu stare šole, prostore za zaposlene, učilnice ter objekt tudi energetsko saniralo.

Po navedbah šolskega ministrstva se je ideja o ureditvi omenjenega centra porodila ob jesenskem vladnem obisku Savinjske regije. Ob podpisu pisma o nameri je pristojna ministrica Simona Kustec izpostavila, da so zaznali, da ima območje po svoji zgodovinski, kulturni in turistični dejavnosti izreden potencial za tovrstno dejavnost, a je doslej predstavljalo nekakšno sivo liso v slovenskem prostoru, saj območje Kozjanskega in Obsotelja takšnega centra še nima. Dejala je, da pridobitev ne bo pomembna le za območje Podčetrtka, pač pa tako za širšo regijo kot tudi za slovenski prostor.

“Ker gre za turistični kraj, ki ima za marsikaj ponuditi, menimo, da bo naložba pozitivno vplivala na ljudi in otroke, ki bodo prihajali na Sveto Emo. Upamo, da bo tudi nova vlada prepoznala objekt kot dobrodošel,” pravi Misja, ki se glede vnovične županske kandidature še mora odločiti.

Pri tem je ocenil, da je občina v dobri kondiciji, saj je skoraj nezadolžena, urejena in z veliko projekti. “Izzivov po 17 letih vodenja občine je še veliko, moram se še posvetovati z najožjimi družinskimi člani. Je pa dejstvo, da se lahko tudi upokojim,” je še dejal Misja.

J.S., STA