Na Univerzi v Ljubljani zbirajo sredstva za študente v stiski

0
371
Univerza v Ljubljani. (Foto: Nebojša Tejić / STA)

Univerza v Ljubljani okviru dobrodelne akcije SRČNA UL v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) spet zbira sredstva za študente v stiski:

“Na študentsko življenje ima večina med nami lepe spomine. Pri delu s študentkami in študenti pa spoznavamo, da je za marsikaterega študenta izkušnja precej drugačna. Marsikdo mora za to, da lahko študira, služiti denar s študentskim delom za kritje stroškov najemnine, hrane, nakupa študijskih pripomočkov idr. Mnogo študentk in študentov poleg tega pomaga še svojcem, se srečuje z zdravstvenimi težavami, smrtjo v družini, nasiljem in drugimi stiskami. Trenutne razmere v svetu in višanje cen življenjskih potrebščin prinašajo nove izzive in stiske med študenti. Zato v okviru dobrodelne akcije SRČNA UL v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) ponovno zbiramo sredstva za študente Univerze v Ljubljani (UL), ki so se znašli v finančni stiski.

Sredstva zbiramo na transakcijskem računu ZPMS, ki tudi sodeluje pri končni razdelitvi sredstev študentkam in študentom v finančni stiski.

K srčnemu ravnanju vabimo vse zaposlene na Univerzi Ljubljani pa tudi vse druge, ki si lahko privoščite darovati tistim izmed nas, ki s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov.

Pošljite SMS sporočilo na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 in prispevali boste 5 evrov, ali pa SRCNAUL10 in prispevali boste 10 evrov.

Prispevate lahko tudi z nakazilom na transakcijski račun ZPMS ali s sklenitvijo donatorske pogodbe. Več informacij, tudi QR koda za lažje doniranje, je na voljo na spletni strani srcna.uni-lj.si.

»Študentke in študentje so tisti, ki bodo s svojim znanjem, s kreativnimi in inovativnimi potenciali premikali našo družbo na bolje, ali pa to že počnejo. Študija, kaj šele dodatnega, poglobljenega raziskovanja, pa si ne morejo privoščiti, če morajo svoj čas posvečati delu za golo preživetje. Tu jim lahko priskočimo na pomoč vsi mi. Da znamo stopiti skupaj in pomagati osebam v stiski, smo v Sloveniji dokazali že večkrat. Danes je takšna akcija žal še toliko bolj potrebna. Verjamem, da bomo tako zaposlene in zaposleni kot vsi drugi, ki razumejo stiske socialno ogroženih študentov, tudi tokrat združili moči in pokazali svojo srčnost,« je ob začetku kampanje povedal rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič.

K sodelovanju v akciji poziva tudi generalna sekretarka ZPMS, Breda Krašna. »Univerza v Ljubljani se je na nas obrnila s pobudo, da ponovimo skupno akcijo Srčna UL in s skupnimi močmi ponovno pomagamo študentom v stiski. To pomeni, da je akcija med ljudmi v preteklem letu, ko smo pripravili in izvedli že dva razpisa, naletela na dober odziv, kar nas veseli. Želimo si, da bi jo donatorji v tako velikem obsegu podprli tudi sedaj v jeseni, da bomo takoj v začetku drugega leta z obvestilom o odobreni pomoči razveselili čim več mladih in jim tako pomagali na njihovi izobraževalni poiti. Hvala tudi vsem vam, ki jih boste pri tem podprli,« pravi.

Z zbranimi sredstvi bomo študentkam in študentom, ki se bodo prijavili na razpis za pomoč, pomagali pri plačilu najemnine in bivanjskih stroškov, nakupu hrane in oblek, študijskega materiala in študiju namenjene računalniške opreme. Rok za prijavo na razpis je 30. november 2022.

Več informacij, tako za donatorje kot za študentke in študente v finančni stiski, je na voljo na spletni strani srcna.uni-lj.si.”

UL