Koalicija “Za otroke gre!” je zbrala več kot 30.000 podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin!

0
434
Aleš Primc (Foto: Polona Avanzo)

Koalicija “Za otroke gre!” je izpolnila prvi cilj na poti do referenduma za zaščito otrok in družin. V samo petih dneh so zbrali več kot 30.000 podpisov! To je 12x več, kot je predpisano z zakonom. Državljanke in državljani iz vseh koncev Slovenije na ta način vladi in Državnemu zboru pošiljajo sporočilo, da spoštujejo materinstvo in očetovstvo, da otrok potrebuje mamo in očeta ter da mora to spoštovati tudi država.

 

Aleš Primc iz Koalicije “Za otroke gre!” se vsem zahvaljuje za podpis: “Hvala vsem, ki ste oddali podpis! Hvala vsem, ki ste zbirali podpise! Hvala vsem, ki ste organizirali zbiranje podpisov v svojih krajih po vsej Sloveniji! Hvala vsem, ki ste podpise pripeljali v Ljubljano. Hvala vsem, ki ste v ta namen molili. Hvala vsem, ki ste darovali finančno pomoč. Iz srca hvala in čestitke za vse opravljeno delo!”

Tako sta Aleš Primc in Metka Zevnik iz Koalicije “Za otroke gre!” danes v Državni zbor oddala pobudo za družinski referendum za zaščito otrok in družin, podprto s 30.637 podpisi. Predsednica Državnega zbora bo ali razpisala rok za zbiranje 40.000 podpisov overjenih na upravnih enotah ali pa bo Državni zbor sprejel sklep, da referenduma ne razpiše, kar se je zgodilo že leta 2011 in 2015. Če bo razpisan rok za zbiranje podpisov,  se bo takoj začelo zbirati podpise na upravnih enotah.

V primeru, da bo sprejet sklep, da se referenduma ne razpiše, bo Koalicija “Za otroke gre!” tako kot leta 2011 in 2015 vložila pritožbo na Ustavno sodišče in nadaljevala sodno bitko na Ustavnem sodišču.

Oglejte si odmeven pogovor Aleša Primca in Uroša Slaka v oddaji Ena na ena na POP TV ter oddajo Kdo vam laže z Borisom Tomašičem na NOVA24TV. V obeh oddajah je Aleš Primc predstavil argumente za nov družinski referendum za zaščito otrok in družin. Vsi, ki imate časovni zamik (lahko gledate oddaje za nazaj) vabljeni, da si ogledate pogovor Uroša Slaka in Aleša Primca v oddaji Ena na ena. Oddaja je bila na sporedu v soboto 8.10. ob 17.50 na POP TV. Oddaja je dosegljiva tudi na Voyo.

Oddajo Kdo vam laže z voditeljem Borisom Tomašičem, ki je bila na sporedu 7.10., si oglejte na povezavi:  https://youtu.be/D7zx6ceGrNw

J.S.