Aleš Primc: Na vseh treh referendumih je 1.085.275 državljank in državljanov glasovalo za spoštovanje otrokove pravice do mame in očeta

0
352
(Foto: Nebojša Tejić / STA)

“Tradicionalne vrednote, kot sta spoštovanje mame in očeta, so temeljne vrednote, ki bodo živele, dokler bo obstajalo človeštvo”, je dejal gost petkove oddaje Kdo vam laže, predstavnik Gibanja za otroke in družine Aleš Primc. V oddaji je med drugim spregovoril o ogromni udeležbi na shodu v podporo družinam in otrokom in se ob priložnosti zahvalil vsem podpornikom.

Pred Državnim zborom je v 27. septembra potekal zbor za zaščito otrok in družin v organizaciji koalicije “Za otroke gre”. Zbor je ljudi nagovoril k podpisu referenduma proti sprejetju novega spornega družinskega zakonika, ki istospolnim omogoča posvojitev otrok. Pričakovali so veliko udeležbo, izkazalo pa se je, da je prišlo več ljudi, kot je bilo pričakovano, “uspelo nam je, vsem skupaj nam je uspelo”, je ob tem povedal gost današnje oddaje Kdo vam laže Aleš Primc, ki je v drugem delu oddaje večkrat poudaril pomembnost demografije oziroma Urada za demografijo, ki ga je aktualna vlada ukinila in s tem poleg ostalih zdrsov in napak od začetka vladanja storila le še eno “napako” več, ki ima lahko velike posledice za slovenski narod.

Primc je uvodoma v zvezi z družinskim zakonikom poudaril, da smo o teh stvareh ljudje na referendumih odločali že trikrat in vselej z veliko večino odločili, da otrok potrebuje mamo in očeta. “Na vseh treh referendumih je 1.085.275 državljank in državljanov glasovalo za spoštovanje otrokove pravice do mame in očeta,” je poudaril Primc in dodal, da še vedno verjame v moč referendumov ter v to, da se bodo ljudje zganili. “20 let smo uspeli zavarovati naše otroke. To je zasluga zmag na družinskih referendumih. Velika večina se ne strinja s posvojitvami otrok v razmerja LGBTQIA+.”

Več preberite TUKAJ.