Objavljen razpis za sofinanciranje v nacionalnih panožnih športnih šolah

0
289
(Foto: Freepik)

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je v petek objavilo javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje plač strokovno izobraženih delavcev v programih nacionalnih panožnih športnih šol za naslednje štiriletno obdobje 2024-2028. Skupno bo na voljo približno 9,2 milijona evrov, kar je za 1,4 milijona več kot v preteklem obdobju.

Ta razpis ministrstvo, pristojno za šport, objavi vsaka štiri leta. Trenerji nacionalnih panožnih športnih zvez skrbijo za programe, ki so namenjeni pretežno športni vzgoji otrok in mladine. Ti so bodisi usmerjeni v kakovostni in vrhunski šport ali pa v individualne in kolektivne športe s športnimi igrami v športnih panogah oziroma disciplinah, ki so na programu naslednjih zimskih ali poletnih olimpijskih iger. Tokrat gre za obdobje med 1. marcem letos in 29. februarjem leta 2028.

Z javnim razpisom želi ministrstvo nadaljevati izvajanje kakovostnega in srednjeročnega programa za otroke in mladino, ki so usmerjeni v kakovostni in vrhunski šport. Programi se izvajajo na podlagi srednjeročne strategije panožne športne šole in štiriletnega programa organiziranosti in delovanja nacionalne panožne športne šole za posamezno športno panogo oziroma disciplino.

Zaradi usklajevanja plač trenerjev z rastjo plač v javnem sektorju so sredstva, glede na prejšnji razpis, povečali s 7,8 na 9,2 milijona evrov. Prijave potekajo do 18. marca.

C. R., STA