Posavje: V zadnjem času velike investicije v izobraževanje

0
550
(Foto: MIZŠ)

Na področju izobraževanja v posavski regiji je bilo v zadnjem času narejenih veliko pomembnih investicij, saj je Posavje na zadnjem razpisu dobilo precej sredstev.

 

Občina Krško bo prejela 1,14 milijona evrov za investicijo v podružnično osnovno šolo in vrtec Veliki Podlog, Občina Sevnica 1,1 milijona evrov za novogradnjo Osnovne šole Ane Gale, Občina Brežice 830.000 evrov za gradnjo vrtca Dobova, Občina Bistrica ob Sotli pa 1,64 milijona evrov za vrtec in telovadnico Osnovne šole Bistrica ob Sotli.

Naj še enkrat spomnimo, da je bilo podpisano tudi pismo o nameri o investiciji za potrebe Fakultete za turizem v Brežicah. Podpisali so ga državni sekretar Marjan Dolinšek, dekan fakultete Boštjan Brumen in rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič.

Podpisniki izražajo skupno podporo in prizadevanja, da se na lokaciji nekdanjega dijaškega doma v Brežicah realizira načrtovana investicija za potrebe omenjene fakultete. “S tem se bo zagotovilo ustrezno učno in delovno okolje Fakulteti za turizem ter širša promocija slovenskega gospodarstva in turizma,” so prepričani na ministrstvu.

Na omenjeni fakulteti, kjer je na prvi in drugi bolonjski stopnji vpisanih 269 študentov, izvajajo tri najsodobnejše študijske programe turizma, ki so bili prenovljeni v lanskem študijskem letu. V prihodnjem študijskem letu pa bodo na fakulteti začeli izvajati še doktorski študijski program sodobne turistične študije.

P.T., STA