Priznanja Blaža Kumerdeja so letos prejele štiri šole, ravnateljica in učiteljica

0
428
Priznanje Blaža Kumerdeja. (Foto: Anže Malovrh/STA)

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije je 16. maja potekala slavnostna podelitev priznanj Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso za leto 2021, ki jih podeljuje Zavod RS za šolstvo. Prejemnikov priznanj je šest, in sicer štiri šole, ravnateljica in učiteljica.

Priznanje Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo so prejele tri osnovne šole, in sicer Osnovna šola Šenčur, Osnovna šola Elvire Vatovec Prade skupaj s podružnično šolo v Sv. Antonu in Osnovna šola Dornberk. Priznanje je prav tako prejela kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija.

Nagradili pa so tudi dve posameznici. Priznanje je prejela ravnateljica na Osnovni šoli Muta Anita Ambrož, ki so jo v različnih okoljih prepoznali kot učinkovito, razvojno naravnano in empatično ravnateljico ter jo povabili k sodelovanju v številne programe usposabljanj za ravnatelje in učitelje ter v različne projekte.

Priznanje pa je prejela tudi učiteljica razrednega pouka na OŠ Janka Padežnika Maribor Nina Malajner, ki je s svetovalci zavoda intenzivno sodelovala pri razvijanju in uvajanju formativnega spremljanja, predmeta spoznavanja okolja, razrednega pouka, uvajanju tujega jezika v prvo vzgojno-izobraževalno obdobje, pri razvoju prakse dela z učenci priseljenci ter z učenci Romi in njihovimi družinami.

Priznanja Blaža Kumerdeja Zavod RS za šolstvo podeljuje od leta 1999.

J.S., STA