Učiteljica, ki se ni hotela niti cepiti niti testirati, hkrati pa javno pozivala proti cepljenju, dobila odpoved

0
661
Gre za aktivistko iz vrst OPS. (foto: posnetek zaslona)

Mediji poročajo, da je učiteljica iz OŠ Franc Rozman-Stane v Mariboru dobila odpoved delovnega razmerja, potem ko je vodstvo šole proti njej sprožilo disciplinski postopek. Razlog naj bi bil, da ne izpolnjuje nobenega od pogojev preboleli, cepljeni, testirani (PCT), ki so obvezni za delo v šolskem prostoru, sklepamo torej, da se ni želela niti cepiti niti testirati.

 

Vendar pa razlog ni samo v tem, da je odklanjala PCT, pač pa je posnela videoposnetek na facebooku, kjer je starše nagovarjala, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, da v njej celo obsevajo, in opozarjala, da bodo v šoli otroke “prisilno injicirali s strupenim zvarkom”. Tudi sicer je nasprotovala ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodelovala v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje sicer izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja pomeni kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti. Učiteljico so sicer dvakrat pozvali, naj spoštuje ukrepe, vendar je opozorila prezrla, poroča Siol.net.

Piše: J. S. / Demokracija