Spodbujanje branja med mladimi športniki: branje in šport sta pomembno povezana

0
714
Osnovna šola Duplek (Foto: OŠ Duplek)

Osnovna Šola Duplek se je letos pridružila pobudi spodbujanja branja med mladimi športniki. Prvi dogodek v njenem okviru bo 28. septembra, prav danes pa se v občini Duplek odvija še srečanje članov in simpatizerjev SDS Podravske regijske.

Tudi v letošnjem letu je nosilka omenjene pobude in z njo povezanega  nacionalnega medresorskega programa za spodbujanje branja med mladimi športniki, ki ga Olimpijski komite Slovenije predstavlja pod imenom #športajmoinberimo, Mariborska knjižnica.

Namen programa je povezati mlade in vrhunske športnike ob pogovoru o branju in knjigi, je pobudo na svojih spletnih straneh predstavila OŠ Duplek, ki želi mladim športnikom predstaviti, kako lahko s pomočjo znanja iz knjig in branja kot tehniko treniranja možganov napredujejo tudi kot športniki. Vplivati želijo na njihov odnos do branja ter širiti védenje, da je bralna pismenost temeljna zmožnost za pridobivanje in ustvarjanje novega znanja v njihovem osebnem in športnem življenju. Obenem so objavili tudi vabilo na prvi dogodek programa #športajmoinberimo, ki se bo odvijal na petih lokacijah: v Mariboru bo to 28. septembra 2021 ob 11. uri v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor.

Več o programu je mogoče prebrati na povezavah: Mariborska knjižnica ali OKS.

Prav danes pa v občini Duplek, natančneje v Kulturnem domu Korena v Zgornji Koreni poteka srečanje članov in simpatizerjev SDS Podravske regijske. Srečanja se udeležujejo tudi poslanci  SDS v Državnem zboru iz regije, državni svetniki, ministri, župani in podžupani ter člani Izvršilnega odbora SDS. Predstavili pa se bodo tudi evidentirani kandidati za poslance in poslanke v DZ.

Srečanje poteka ob strogem preverjanju PCT pogoja.

Dogajanje na srečanju lahko V ŽIVO spremljate na naslednji POVEZAVI. Neposredni prenos pa na FB strani SDS Duplek.